Kies jouw gewenste eetkamerstoel stijl


Bij het kiezen van eetkamerstoelen zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten. Zo is het belangrijk om te kijken welke kleuren goed passen bij de rest van je interieur, welke zithoogte je nodig hebt voor bij jouw eetkamertafel en ook kun je besluiten of je armleuningen wilt of niet. Een ander belangrijke aspect is om te kijken welke eetkamerstoel stijl past bij jouw wensen. In dit blog vertellen we je wat meer over de verschillende eetkamerstoel stijlen.

Mix stijlen of kies voor één stijl

Bij het kiezen van de stijl van de eetkamerstoel is het belangrijk om een beslissing te maken over het feit of je één stijl wilt creëren binnen jouw interieur of dat je bijvoorbeeld verschillende stijlen wilt mixen. Zo heb je bijvoorbeeld stijlen als retro-chique of de Bohemian interieurstijl, waar veel verschillende soorten interieurartikelen worden gemixt. Maar je kunt uiteraard ook gaan voor een eenduidige stijl, zoals een moderne of vintage interieurstijl. Eetkamerstoelen kunnen ook de basis zijn voor je eetkamer en keuken, en waar je de rest om heen selecteert. Het zijn namelijk echte blikvangers.

Kies je eetkamerstoel stijl

Je kunt kiezen uit diverse eetkamerstoel stijlen en ook binnen deze stijlen zijn er vaak nog diverse opties om uit te kiezen. Populaire eetkamerstoel stijlen momenteel zijn de vintage stijl, de moderne stijl, de retro-chique stijl, de industriële stijl en de landelijke stijl. Bij de moderne en industriële stijlen gaat het vaak om minimalistische en strakke vormen en materialen. Bij de vintage stijl en de retro-chique stijl zijn tegenwoordig materialen als velvet en velours erg populair. Dit zorgt voor een klassieke maar tegelijkertijd warme uitstraling. Bij de landelijke stijl gaat het tegenwoordig juist weer om de wat luxere stoffen en lichte neutrale kleuren.

Kies je materiaal, kleur en opties

Als je een voorkeur hebt voor een stijl, dan is het belangrijk om vervolgens te kijken naar de kleur, het materiaal en de verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eetkamerstoel met een rugleuning, een eetkamerstoel met armleuningen of een stoel met wieltjes. Bij ons kun je eenvoudig filteren op dit soort opties.

Bij het kiezen van de kleuren adviseren wij altijd om te kijken naar de rest van je interieur. Je zorgt voor eenheid in je interieur door kleuren op meerdere plekken terug te laten komen. Heb jij bijvoorbeeld een grijze bank die in de buurt staat van je eettafel? Dan kan het ook erg tof zijn om ook gewoon voor grijze eetkamerstoelen te gaan. Maar je kunt het ook matchen met bijvoorbeeld de woondecoratie en woonaccessoires in je kamer. Je kunt het hierbij baseren op je huidige deco ,maar aangezien eetkamerstoelen vaak erg lang meegaan kun je ook de woondeco en woonaccessoires later juist afstemmen op jouw gekozen stoelen.

De materialen van eetkamerstoelen hebben invloed op de eetkamerstoel stijl, maar er zijn ook praktische overwegingen om te kiezen voor een bepaald type materiaal. Zo is kunststof bijvoorbeeld heel erg onderhoudsvriendelijk en bacterieafstotend materiaal. Waar stoffen eetkamerstoelen vaak erg fijn aanvoelen en comfortabel zitten, zijn deze weer minder goed schoon te maken. Leren eetkamerstoelen zijn bijvoorbeeld weer erg sterk en onderhoudsvriendelijk, maar zitten soms iets minder fijn voor in de zomerperioden.

Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment