Hier moet je op letten als je een nieuw vloerkleed wilt kopen

tips vloerkleed kopen

Wil jij een nieuw vloerkleed kopen voor in jouw kamer maar wil je graag eerst weten waar je op moeten letten bij het kopen van een kleed? Wij vertellen je graag meer over waar je op moet letten en hoe je het perfecte vloerkleed voor in jouw kamer vind.

Bepaal het meest geschikte formaat van jouw nieuwe vloerkleed

Bij het kopen van een vloerkleed is het meest belangrijke aspect het formaat. Het is erg makkelijk om jezelf te vergissen in het formaat. Een vloerkleed formaat van 120×170 centimeter lijkt bijvoorbeeld misschien groot maar in werkelijkheid is dit doorgaans net een te klein vloerkleed voor in de meeste woonkamers. Maar hoe kom je dan achter het meest geschikte formaat voor in jouw kamer?

Er zijn een aantal manieren om te bekijken welk formaat het best past in jouw kamer. Om een goede indruk te krijgen adviseren wij altijd om de verschillende formaten daadwerkelijk na te bootsen in je kamer. Dit kan bijvoorbeeld door met een rolmaat het formaat op te meten en dit met tape vervolgens te kaderen in je kamer. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld kranten neer te leggen op de vloer tot je het formaat hebt nagebootst.

Je kunt het vloerkleed op verschillende manieren plaatsen in jouw kamer. Voor in de eetkamer is het gebruikelijk om een formaat te pakken waar je gehele eettafel en alle eetkamerstoelen (aangeschoven) op passen. Bij de slaapkamer is het ook gebruikelijk om het kleed aan alle kanten iets te laten uit steken bij je bed. Bij de woonkamer heb je uiteraard heel veel verschillende keuzes. Je kunt bijvoorbeeld het nieuwe vloerkleed precies afstemmen op de grootte van je bank maar je kunt ook juist een extra groot vloerkleed nemen zodat je alle meubels hier (deels) op kan zetten. Op deze manier zorg je gelijk voor meer eenheid in je woonkamer. Een upcoming trend is om twee vloerkleden over elkaar heen te leggen in je woonkamer. Naar verwachting zal dit volgend jaar steeds vaker te zien zijn in woonprogramma’s en woontijdschriften.

Kies het design dat bij jouw interieur past

Als je het formaat hebt bepaald, dan wordt de zoektocht een stuk makkelijker. Nu kun je namelijk gericht op maten gaan zoeken naar de beschikbare vloerkleden. Dit voorkomt dat je teleurgesteld raakt als een nieuw vloerkleed niet in jouw gewenste formaat beschikbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit laagpolige vloerkleden als Scandinavische vloerkleden, vintage vloerkleden, Perzische tapijten en andere design vloerkleden maar je kunt ook gaan voor een zacht hoogpolig vloerkleed.

Uiteraard is dit een smaakkwestie maar een laagpolig vloerkleed heeft ook daadwerkelijk andere voordelen en nadelen ten opzichte van een hoogpolig vloerkleed. Bij een laagpolig vloerkleed kun je bijvoorbeeld doorgaans heel makkelijk het vuil van het kleed zuigen doordat het oppervlakte doorgaans dezelfde hoogte heeft. Tevens zijn vlekken ook makkelijker uit een laagpolig kleed te halen en kun je uiteraard ook kiezen uit heel veel verschillende designs. Een hoogpolig tapijt heeft daarentegen weer het voordeel dat het lekker zacht aanvoelt en zorgt voor een warme interieurstijl. Maar wist je dat een hoogpolig kleed ook zorgt voor een betere akoestiek in je kamer? Een hoogpolig kleed heeft namelijk een geluidsabsorberend en geluiddempend effect door de hoge pooldichtheid en poolhoogte.

Heb je de keuze gemaakt of je voor een laagpolig of hoogpolig vloerkleed gaat? Dan kun je nu gaan zoeken op jouw gewenste vloerkleed kleur óf op de gewenste stijl van het kleed. Bij een vloerkleed is het altijd erg tof om de kleur van je woondecoratie terug te laten komen in het vloerkleed. Zo krijg je ook gelijk meer eenheid in je kamer.

Let goed op waar je het kleed koopt

Uiteraard is het ook erg belangrijk om te bepalen bij welke partij je het nieuwe vloerkleed koopt. Kijk bijvoorbeeld goed hoe je het vloerkleed dient te retourneren als deze toch niet voldoet aan je wensen. Tevens is het ook altijd fijn als de partij goede product foto’s heeft gemaakt zodat je ook echt het kleed thuis krijgt dat je verwacht. Wij bieden bijvoorbeeld realistische product foto’s aan maar hebben ook altijd een sfeerbeeld toegevoegd met hoe het kleed in daadwerkelijk in een kamer er uit zien. Verder is het ook goed om te letten op de levertijd van het vloerkleed. Wij verzenden onze gekleurde vloerkleden altijd binnen circa drie werkdagen gratis binnen Nederland en België. Echter zijn er ook partijen die niet de levertijden vermelden en laten het verschepen vanuit het verre oosten. Ken je de partij niet zo goed? Kijk dan of je ook achteraf kunt betalen voor het nieuwe vloerkleed. Wij bieden hiervoor bijvoorbeeld Afterpay aan maar ook Klarna is bijvoorbeeld een betrouwbare betaalmethode.

We zouden het uiteraard leuk vinden als je eens bij ons een kijkje wilt nemen. Wij hebben honderden verschillende vloerkleden in het assortiment die je niet snel tegenkomt bij andere grote partijen. Zo creëer je dus echt een unieke interieurstijl in je kamer.